Opskriften giver ca. 20 pølsehorn

Ingredienser

Dej:
75 g smør
1,5 dl vand
1 dl stuetempereret yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
3 tsk dansk honning
1 tsk salt
25 g gær
100 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel

Fyld:
Ketchup
wienerpølser
Sesamfrø

Æg til pensling

PØLSEHORN

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og hæld det i en skål.
Tilsæt vand, yoghurt, dansk honning og salt og rør det sammen.
Smuldr gæren i blandingen og rør det sammen – fx i en røremaskine.
Rør først grahamsmel i og ælt herefter hvedemel i lidt efter lidt, til dejen er smidig og slipper kanterne.
Dæk skålen med film eller et viskestykke og sæt den til hævning et lunt sted i 45 min.

Slå dejen sammen og rul den ud i to cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Hver cirkel skæres herefter i 10 trekanter.
Del pølserne i to, smør ketchup på dejens brede ende og rul dejen om pølserne.
Læg hornene på en bageplade og lad dem efterhæve 15 min. under et viskestykke.
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.

Bages i en 190 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 min.



En anden lækker opskrift er små horn med gedeost og honning. Find den her.




Print Friendly, PDF & Email