•  2 dl. Balsamico
  •  200 gr. Honning

Ca. ½ time

GASTRIK

  • Hæld balsamicoen op i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt honningen og lad den reducere samtidigt med, at der røres rundt i gryden.
  • Lad vædsken (balsamico og honning) reducere til ½-delen.
 
  • Gastrik er et gammelt fransk begreb, at man tilbereder denne væske der indeholder både det sure og det søde i smagen. Man bruger det typisk, når der skal tilberedes sauce, for at man opfylder de 4 smage (surt, salt, sødt og bitter).
  • En gastrik bruges, enten som en opstart på en sauce eller ved tilsmagning, hvis der mangler noget smag. Husk – Hvis man tilsætter alkohol til saucen, så er det vigtigt man får fjernet alkoholen i spiritussen, da denne er bitter i smagen. Man fjerner alkoholen ved at lade den komme over 40 grader i gryden, så fordamper alkoholen.
  • En gastrik kan typisk holde sig i 4 uger i en skoldet flaske med låg.
  • Du kan f.eks. bruge Gastrik i Andesauce.
 
  • BON APPETIT
           

Print Friendly, PDF & Email