4 pers.

Syltede blommer med legeret creme og nødder:

16 syltede blommer – køb færdige på glas eller se opskrift for neden.
4 æggeblommer
3 dl lage fra blommerne
Evt. lidt honning
Mandler eller valnødder

 

Floc de Gascogne-syltede blommer:
16 faste, modne blommer
med karakter
1 flaske Floc de Gascogne
1 tsk. salt
1 dl rørsukker

Ca. 2-2½ time

SYLTEDE BLOMMER MED LEGERET CREME OG NØDDER

Floc de Gascogne-syltede blommer:
  • Varm vinen op med honning og salt til 50-60 grader (svarer til temperatur på det varme vand fra hanen), og hæld lagen over blommerne på et patentglas. Luk glasset til og stil det koldt. Blommerne skal sylte i minimum to uger, før de er klar til brug.
    Creme og nødder:
  • Kog æggeblommer, blommelage og honning godt igennem i en tykbundet gryde, mens der piskes. Når cremen er tyknet, serveres den til de kølige syltede blommer, med honningristede mandler eller valnødder.


Print Friendly, PDF & Email