4 pers.
  • 50 gr. smør
  • 500 gr. hele champignon
  • 400 gr. skinkekød i tern
  • ½ dl. vand
  • 1½ spsk reven ingefær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • ½ ltr. mælkesauce
  • 5 forårsløg i skrå stykker

 

Grov rodfrugtmos:

  • 600 gr. kartofler
  • 200 gr. gulerødder
  • 200 gr. pastinakker
  • 25 gr. smør
  • 1 dl. mælk
  • 1½ tsk salt
  • peber

Ca. 1 ½ time

Champinongryde med ingefær

Honning har altid været en vigtig ingrediens i den danske madlavning. Prøv denne spændende opskrift.
Fremgangsmåde:
Champignongryde:
  • Smelt halvdelen af smørret i en stegegryde.
  • Steg champignon ved kraftig varme i ca. 4 min og tag dem op.
  • Smelt resten af smørret og brun kødet.
  • Tilsæt vand, ingefær, honning og salt.
  • Lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tilsæt mælkesauce, løg og de stegte champignon.
  • Bring retten i koge.
  • Kog den igennem ved svag varme i ca. 2 min.
  • Smag den til med salt og peber.
  Grov rodfrugtmos:
  • Kog kartoflerne, gulerødder og pastinakker i ca. 20 min..
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Mos det hele groft med en håndmixer.
  • Rør smør og lun mælk i til mossen når en jævn, men grov konsistens.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.


Print Friendly, PDF & Email