Krydderiforslag:

  • 10 g lakridsrod (granulat)
  • 20 g ingefær (hel)
  • 4 g rød sandeltræ

Lad krydderierne trække i 3-5 dage i en hel flaske Brøndumsnaps. Si igennem et klæde.
Smag mjøden til med udtrækket.
Vinder ved lagring et køligt sted et år eller to.

Ej angivet

MORTENSTRUP MJØD

  • 12,5 kg honning og 25 l vand koges sammen med en håndfuld humle (i stofpose) i ca. 3 timer.
  • Skummes kontinuerligt under kogningen.
  • Fordampet vand erstattes.
  • Det hele afkøles til ca. 25 grader og hældes på ballon.
  • Gær (madeira) tilsættes og gærrør påsættes.
  • Efter 30 dage omstikkes på en ren ballon og gæringen fortsætter.
  • Når der er ca. 3 blop pr minut i gærrøret omstikkes igen og ønskede krydderier tilsættes.
Anders Eg Larsen

Print Friendly, PDF & Email