• 7 kg honning
  • 20 l friskpresset æblemost
  • 0,3 kg hyben uden kerner
  • 20-30 g citronsyre alt efter æblernes syrlighed
  • Gærnæringssalt
  • Pektonase
  • Bioferm killer

Ej angivet

SNOREMARKS MJØD BRYGGET PÅ MOST OG HYBEN

  • Honning, most og hyben koges, og står ved svag varme i 1½ time
  • Massen køles ned til ca 25 grader
  • Hyben og 1/3 af saften hældes på 25 l gæringstank. Tilsæt vingær (bioferm killer), gærnæringssalt, pektonase og citronsyre.
  • Dag 2 og 4 tilsættes yderligere 1/3 af den kogte saft
  • De næste 2-4 uger stormgærer massen, ryst evt. gæringstanken
  • Omstikkes første gang efter 6 uger, hvor hybenrester og affaldsstoffer fra gæringen udskilles
  • Herefter eftergæres i 4-5 måneder ved kældertemperatur (12-16 grader). Hvis der er meget bundfald bør der omstikkes en gang mere for at begrænse smag fra gærrester.
  • Tre uger efter at gæringen er stoppet, (ingen blob i gærrøret) kan mjøden omstikkes sidste gang og tappes på flasker.
  • Kan drikkes efter 6 mdr.
Snoremark ved Karin Sloth og Thomas Bredholt

Print Friendly, PDF & Email