CIRKA 30 STYKKER

Æbleskiver:

  • 6 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 6 tsk. sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. natron
  • 2 knivspids bagepulver
  • Skallen af en citron
  • Kornene fra en stang vanilje
  • 6 dl kærnemælk
  • 4 æg

Honningsyltede æbler:

  • 4 syrlige æbler
  • Honning
  • Sukker
  • Citronsaft
  • Vanilje

EJ ANGIVET

ÆBLESKIVER

  • Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt kærnemælk og æg.
  • Pisk det det hele sammen. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter inden bagning.
  • Lav de honningsyltede æbler ved at skrælle æblerne og dernæst skære dem i tern på 1x1 cm.
  • Æbleternene vendes i honning, som er lunet op og blandet med lidt sukker, citronsaft, vanilje og evt. en smule vand. Lad æbleternene ligge i marinaden indtil de skal i æbleskiverne.
  • Bag først den ene side af æbleskiven. Inden æbleskiven vendes, kommes et æbletern i, hvorefter æbleskiven vendes og bages på den anden side.
Opskriften er udarbejdet af Stig Gadtoft og René de la Cruz, Kongskilde Friluftsgård

Print Friendly, PDF & Email

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.