CIRKA 15 STYKKER
  • 6-8 grønne kardemommekapsler
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl hakkede hasselnødder
  • 4 dl rabarber af de tynde slags, skåret i ½ cm skiver
  • 2½ dl mild honning, fast eller flydende
  • Korn fra 1 vanillestang
  • 1½ dl yoghurt
  • 1 æg
  • 1 dl solsikkeolie

Drys: 2 tsk. sukker blandet med ½ tsk. stødt kanel

EJ ANGIVET

RABARBERMUFFINS

  • Forvarm ovnen til 180 C
  • Flæk kardemommekapslerne og rist frøene på en tør pande til de dufter. Knus dem i en morter.
  • Rens rabarberne og skær dem i skiver.
  • Bland mel, kardemomme, bagepulver, natron og salt. Vend de hakkede nødder og rabarberne i.
  • I en anden skål røres letpisket æg, yoghurt, olie, vanillekorn og honning sammen.
  • Rør det "våde" sammen med det "tørre". Dejen fordeles i smurte muffinforme. Drys med kanelsukker.
  • Bag kagerne i ca. 25 minutter til de er gyldne og færdigbagte. Lad dem hvile, tag dem ud af formene og afkøl.
  • Server evt. med vanilleis og flydende honning.
Opskrift og foto: Overgaardgutfelt.dk

Print Friendly, PDF & Email

Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsat brug tolkes som accept.