2 stk.

Ingredienser:

  • 1/5 liter vand
  • 15 gram gær
  • 2 dl stærk kaffe (evt. instant)
  • 1 spsk. dansk honning
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 800 gram hvedemel
  • 200 gram valnødder

VALNØDDEBRØD

Denne opskrift giver 2 stk. valnøddebrød.

 

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt kaffe, honning og olie.
  • Rør ca. halvdelen af melet i, så det får en grødet konsistens.
  • Tilsæt salt og valnødder og ælt lidt efter lidt melet i.
  • Dejen skal æltes i ca. 10 min.
  • Dejen skal ikke være tør, men må gerne klistre lidt.
  • Lad dejen hvile i 30 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og slå 2 brød op, og lad dem hæve på bageplade i 1 ½ time.
  • Bages ved 220 grader varmluft i ca. 25 min.

Du kan finde flere opskrifter på: www.vi-elsker-honning.dk

Opskrift indsendt af Lars Bo Christensen.



Print Friendly, PDF & Email