Ingredienser:

1 kg. grønne tomater

Lage:
3 dl vand
3 dl æblecidereddike
600 g dansk honning
2 tsk. koriander
2 tsk. spidskommen
6 stk. hele nelliker
2 stk. hele stjerneanis
2 stk. hele stænger kanel
Evt. 1 tsk. Atamon, som tilsættes efter kogning.

SYLTEDE GRØNNE TOMATER

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, med undtagelse af atamon, og bring lagen i kog. De grønne tomater rengøres og eventuelle stilke fjernes. Stik derefter hul i tomaternes skind med en spids gaffel eller spidsen af en kniv, så de ikke revner under kogning. Kom de grønne tomater i lagen og lad dem simre i 5 minutter. Sørg for ikke at koge for voldsomt eller så længe, at tomaterne går i stykker.

Fyld forsigtigt tomaterne i glas. Tilsæt atamon til lagen og hæld lagen i glassene. De hele krydderier kan med fordel kommes med i glassene, så de fortsat giver smag til tomaterne.

Husk forinden at skolde glassene i kogende vand og skylde dem i atamonvand. Atamonvand til rengøring af glas skal være varmt men ikke kogende, da atamon mister sin kraft ved 100 grader. Doseringen til atamonvand til rengøring er 2 tsk. til 1 dl. varmt vand.

Velbekomme!




Print Friendly, PDF & Email