Svampetærte med karamelliserede løg
Fremgangsmåde:
- Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel.
- Kom melet i en skål. Rør æg, smør og salt i, kom evt. lidt vand i.
- Ælt dejen med hænderne til den samler sig og har konsistens som en tærtedej.
- Dejen kan være en smule svær at rulle.
- Fordel dejen i smurt tærtefad med hænderne.
- Prik tærtebunden med en gaffel
- Forbag den ved 200 grader i forvarmet ovn i 10 min.
- Pil rødløgene og skær dem i tynde både.
- Varm smør op på en varm pande og sauter løgene til de falder sammen.
- Tilsæt honning og æblecidereddike og sautér videre i ca. 8 min til løgene karamelliserer.
- Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker.
- Svits dem på en varm pande med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne,
- Krydre med salt og peber.
- Pisk æggene sammen hytteost, salt og peber.
- Fordel løgene, svampe og æggeblandingen i den forbagte bund.
- Bag tærten igen ved 200 grader i en varm ovn til fyldet har sat sig eller tærten er sprød og gylden.
- Server salat til.
Find andre spændende retter med honning her