• 7 kg dansk honning
  • 20 l friskpresset æblemost
  • 0,3 kg hyben uden kerner
  • 20-30 g citronsyre alt efter æblernes syrlighed
  • Gærnæringssalt
  • Pektonase
  • Bioferm killer

Ej angivet

SNOREMARKS MJØD BRYGGET PÅ MOST OG HYBEN

  • Dansk honning, most og hyben koges, og står ved svag varme i 1½ time
  • Massen køles ned til ca. 25 grader
  • Hyben og 1/3 af saften hældes på 25 l gæringstank. Tilsæt vingær (bioferm killer), gærnæringssalt, pektonase og citronsyre.
  • Dag 2 og 4 tilsættes yderligere 1/3 af den kogte saft
  • De næste 2-4 uger stormgærer massen, ryst evt. gæringstanken
  • Omstikkes første gang efter 6 uger, hvor hybenrester og affaldsstoffer fra gæringen udskilles
  • Herefter eftergæres i 4-5 måneder ved kældertemperatur (12-16 grader). Hvis der er meget bundfald bør der omstikkes en gang mere for at begrænse smag fra gærrester.
  • Tre uger efter at gæringen er stoppet, (ingen blop i gærrøret) kan mjøden omstikkes sidste gang og tappes på flasker.
  • Kan drikkes efter 6 mdr.

Snoremark ved Karin Sloth og Thomas Bredholt

 

Du kan finde flere lækre opskrifter her

Du kan også følge med på vores facebookside

eller hvad med at følge vores Youtube kanal




Print Friendly, PDF & Email