4 portioner

Ingredienser

150-200 g gedeost (rulle)
8 små skiver daggammelt brød eller flute
1 spsk. olivenolie
8 små kviste frisk rosmarin
Ca. 50 g valnøddekerner
evt. 1 tsk. bipollen
Ca. 2 spsk. flydende dansk sommer- eller sensommerhonning

Salat 
1 lille sprødt salathoved
1 håndfuld bitre salater f.eks. ruccola
2 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. æblecidereddike eller vineddike
Salt og friskkværnet peber

SALAT MED LUN GEDEOST OG HONNING (SALADE CHÉVRE CHAUD)

Pensl brødskiver med olivenolie. Læg en kvist rosmarin på brøden og en skive gedeost på 2-3 cm ovenpå. Læg dem på en bageplade og bag gedeostebrød i 225 grader varm ovn til osten er varm.

Bland salaterne med en dressing af olie, sennep, eddike, salt og peber. Fordel salaten på fire tallerkner og kom to gedeostebrød på toppen. Drys med grofthakkede valnøddekerner, evt. bipollen og dejlig dansk honning. Nyd salaten mens osten stadig er lun.

Opskrift Katrine Klinken, 2022 




Print Friendly, PDF & Email