4 pers.

Rødgrød

500 g jordbær

300 g hindbær

1 dl god ribssaft

75 g dansk lynghonning

1 stang vanilje

kartoffelmel

1 citron, saften heraf

 

Honning Créme Anglaise

5 dl fløde

15 blade mynte

60 g dansk honning

1/2 vaniljestang

6 past. æggeblommer

1 knsp. salt

 

Andet

Friske jordbær, skåret i kvarte

Friske hindbær

RØDGRØD MED HONNING OG VANILJE

Rødgrød

Skyl jordbærrene, fjern stilken og halvér dem. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog ribssaft, dansk honning, vaniljekorn og den flækkede tomme vaniljestang op. Tilsæt herefter jordbær og kog dem igennem, til de er næsten møre. Tilsæt nu hindbær og kog i yderligere 1 minut. Rør kartoffelmel ud i lidt vand. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens. Når grøden er blevet tilsat kartoffelmel må den ikke koge igen, da den så bliver ”lang” og får en lidt klistret konsistens. Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet. Smag grøden til med citronsaft og evt. en smule honning. Fjern herefter vaniljestangen og køl grøden ned.

 

Honning Créme Anglaise

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Skær mynten i fine strimler. Kom fløde, mynte, dansk honning, vaniljekorn, den flækkede tomme vaniljestang samt salt i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kom æggeblommerne i en skål og hæld den varme masse over æggeblommerne lidt efter lidt, stadig under omrøring. Kom det hele tilbage i gryden, og varm massen stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75°, eller til den begynder at blive tyk og cremet. Køl herefter cremen ned. Sigt den igennem en fin sigte før servering.

 

Servering

Vend ved servering friske kvartede jordbær samt hindbær i grøden – Gem lidt bær til pynt. Anret grøden i tallerkner og pynt yderligere med en smule jordbær samt hindbær på toppen. Servér grøden med honning créme anglaise.

 

Opskrift: Thomas Herman
Print Friendly, PDF & Email