PAPRIKA-HONNINGSTEGT KYLLING MED STUVEDE KARTOFLER I PURLØG
Honning har altid været en vigtig ingrediens i det danske køkken. Prøv denne spændende opskrift.
Fremgangsmåde:
- Del kyllingelårene i over- og underlår.
- Skær peberfrugterne igennem på langs og fjern kernerne.
- Halvér gulerødderne og skær dem i stave.
- Læg peberfrugterne og gulerødder i et stagefad og læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne.
- Krydre med lidt olie, salt og peber.
- Sæt fadet i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 min.
- Rør paprika, dansk honning, ketchup og presset hvidløg sammen og smag til.
- Tag fadet ud af ovnen efter 40 min. og fordel kryddersmørelsen over den.
- Sæt den i ovnen igen og steg videre i ca. 20 min.
- Skræl og skær kartoflerne i skiver og kog dem i ca. 8 min., de må ikke KOGE ud.
- Smelt smørret i en gryde, rør melet i til en samlet masse.
- Rør mælken i ca. 3 dl. ad gangen.
- Pisk saucen godt igennem til en jævn sauce.
- Smag til med krydderierne.
- Tilsæt til sidst kartoffelskiverne og den hakkede purløg.
Servér glaseret rosenkål og løg til.