4 pers.
  • 4 kyllingelår
  • 2 store snackpeberfrugter
  • 4 store gulerødder
  • olie
  • 2 spsk mild paprika
  • 2 spsk dansk honning
  • 3 spsk ketchup
  • 2 fed hvidløg
  • Salt

 

Stuvning:

  • 800 gr. kartofler
  • 1½ spsk smør
  • 4 spsk hvedemel
  • ca. 8 dl.mælk
  • Salt og peber
  • Fintrevet muscatnød
  • Purløg

Ca. 1 ½ time

PAPRIKA-HONNINGSTEGT KYLLING MED STUVEDE KARTOFLER I PURLØG

Honning har altid været en vigtig ingrediens i det danske køkken. Prøv denne spændende opskrift.

 

Fremgangsmåde:

  • Del kyllingelårene i over- og underlår.
  • Skær peberfrugterne igennem på langs og fjern kernerne.
  • Halvér gulerødderne og skær dem i stave.
  • Læg peberfrugterne og gulerødder i et stagefad og læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne.
  • Krydre med lidt olie, salt og peber.
  • Sæt fadet i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 min.
  • Rør paprika, dansk honning, ketchup og presset hvidløg sammen og smag til.
  • Tag fadet ud af ovnen efter 40 min. og fordel kryddersmørelsen over den.
  • Sæt den i ovnen igen og steg videre i ca. 20 min.

 

  • Skræl og skær kartoflerne i skiver og kog dem i ca. 8 min., de må ikke KOGE ud.
  • Smelt smørret i en gryde, rør melet i til en samlet masse.
  • Rør mælken i ca. 3 dl. ad gangen.
  • Pisk saucen godt igennem til en jævn sauce.
  • Smag til med krydderierne.
  • Tilsæt til sidst kartoffelskiverne og den hakkede purløg.

 

Servér glaseret rosenkål og løg til.