12-14 müslibarer

 Ingredienser:

40 saltede peanuts
50 g mandler
100 g havregryn
120 g dadler
130 g dansk honning
3 spsk peanutbutter
½ dl. mel

Topping:
100 g smeltet mørk chokolade
4 tsk peanutbutter
Groft salt (flagesalt)

MÜSLIBAR MED CHOKOLADE, DADLER, PEANUTBUTTER OG HONNING

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.

  1. Hak mandler og peanuts groft og blandt det sammen med havregryn i en skål.
  2. Fjern stenene fra dadlerne og hak dadlerne i stykker (så små som muligt). Kom dem op i skålen og rør godt sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Varm honningen i en gryde og hæld i skålen med de andre ingredienser. Hæld herefter peanutbutter i og bland det grundigt sammen. Hæld melet i blandingen og vend det godt rundt, så massen er sammenhængende og klistret.
  4. Hæld massen i en firkantet form beklædt med bagepapir (eller en silikoneform). Fordel blandingen godt i formen og pres det godt sammen. Brug evn. en paletkniv til at fordele det jævnt.
  5. Bag müslibarerne i ca. 30 min. Hold godt øje med massen, så den ikke bliver for mørk.
  6. Lad massen køle helt af, før müslibarerne skæres i ca. 12-14 aflange firkanter.
  7. Smelt den mørke chokolade og lidt peanutbutter. Pynt müslibarerne med chokolade, peanutbutter og flagesalt.
  8. Lad müslibarerne køle af indtil chokoladen er størknet inden servering.