24 stk.

Til 24 stk. skal du bruge:

  • Mel og smør til formene
  • 150 gram Mandelmel
  • 5 æggeblommer
  • 200 gram rørsukker
  • 4 spsk. honning (ca. 100g)
  • 125 gram hvedemel
  • 1/3 tsk. bagepulver
  • 150 gram smør
  • 4 æggehvider

45 minutter

Mandel-Madeleines

Prøv disse Mandel-Madeleines, der er lavet med honning.

Fremgangsmåde:

Først pisker du æggeblommer, sukker og honning sammen.

Når det er godt pisket, tilføjer du: Hvedemel, bagepulver, mandelmel og smør, og rør det godt sammen.
Imens pisker du æggehviderne med en spsk. sukker indtil de er luftige.
Derefter tager du den første blanding og vender sammen med æggehviderne.
Når du har vendt æggehviderne sammen med dejen, er dejen klar.

Derefter skal du fylde dejen i en sprøjtepose så den er nem at fordele i formene.
Før du sprøjter dejen i formene, skal formene pensles med smør og drysses med lidt hvedemel, sådan så kagerne ikke hænger fast i formene, når de skal ud.

Når du er færdig med at sprøjte dejen i formene, sætter du dem i ovnen.

Ovnen skal være på 160 grader og de skal bages i 12 minutter.

Opskriften er lavet af Geogios Baltzis, Grantoftegaard

 



Print Friendly, PDF & Email