50 gram lakridspulver.

200 gram god dansk honning, fra den lokale biavler. Har man en sød tand kan mere tilføres.

5 gram propolis.

25 gram tørrede kamilleblomster.

2 styk hele stjerne anis – KUN TO!

2 styk lakridsrod (ja, de fås i mange længder, men som dem du fik af din farmor som lille), de flækkes på langs, for bedre udtræk.

1 flaske vodka, Aalborg basis. Vigtigt er det, at det er smagsløst alkohol på minimum 37% vol.

HOSTETINKTUR

Jeg har udvalgt en opskrift, der henvender sig til de fleste. Ja de eneste, den ikke behager, er de som ikke kan lide lakrids.

Den er let at lave. Det gøres på kort tid. Og kræver ikke meget, trods sin kompleksitet.

Efter at have fundet et 1½ liters henkogningsglas frem, med ny og tætsluttende pakning, hældes alle ingredienser heri. Ingen rækkefølge, bare hæld alt i.

Bør rystes dagligt til honningen og propolis er opløst!

Lad det stå en uge på et mørkt sted ved stuetemperatur. Glemmer du den i længere tid, gør det ikke noget dårligt for smagen.

Når trækketiden er overstået, filtreres den gennem, først en si og så et kaffefilter. Nu er hostetinkturen klar.

Serveres ved stuetemperatur og sippes gerne i små mundfulde, så man får den maksimale smagsoplevelse.

 

Opskrift: Lars K. Jeppesen (indsendt til opskriftskonkurrencen 2020).