Honningparfait

0,5 l piskefløde, letpisket

1 dl past. æggeblomme

1,5 dl dansk honning

2 spsk. bipollen

 

Kandiseret citronskal

Skallen af 4 citroner

½ dl vand

½ dl sukker

 

Citronsifon

Saften af 4 citroner

300 g sukker

2 dl mælk

4 dl fløde

60 g proespuma fred

 

Honningtuile

75 g hvedemel

50 g æg

50 g smeltet smør

50 g dansk honning

 

Anretning

Rørsukker til gratinering

HONNINGDESSERT FRA NYMINDEGAB KRO

Honningparfait

Flødeskummet piskes let, indtil man kan begynde at se streger i den.

Æggeblommer og dansk honning piskes sammen med bipollen.

Æggemassen og flødeskummet vendes sammen og fryses i dybe tallerkener med bred kant.

 

Kandiseret citronskal

Citronerne vaskes og rives med et juliennejern.

Vand og sukker koges op, citronskallen koges med i 30 sekunder eller indtil de er gennemsigtige. Væsken sigtes fra og skallen tørres i varmeskab indtil servering.

 

Citronsifon (½ l sifon)

Ordn kandiseret citronskal før citronerne bruges til sifon.

Citronsaft og sukker koges op, hvorefter det afkøles indtil det er koldt.

Proespuma Fred blandes i mælk og fløde og massen piskes ned i citronsaften.

Kommes i en sifonflaske (½ l) og afkøles.

Tilsæt én patron og ryst til passende konsistens.

 

Honningtuile

Bland de tørre ingredienser og tilsæt æg, smør og dansk honning. Pisk sammen til en homogen masse.  Tilsæt evt. vand hvis massen er for tyk.

Smøres ud i blad forme og bages ved 180 grader varmluft i ca. 8-10 min.

 

Opskrift: Kim Hymøller.




Print Friendly, PDF & Email