4-6 portioner

Ingredienser:

4 lammeskanke (fra unge dyr)
3 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
250 g dansk mild forårs- eller sommerhonning
0,2 g safran
4 dl vand
25 g smør
1 stort løg, hakket
2 spsk. ras el hanout (Marrokansk blandingskrydderi)
2 stykker hel kanel
2 dl lyse sultana rosiner
Drys: 100 g smuttede mandler og/eller 2-3 spsk. sesamfrø

Tilbehør: Couscous, ris eller hvedebrød.

 

HONNINGBRAISERET LAMMESKANK (MROUZIA/MARROKANSK SIMRERET)

Gnid lammeskankene i olien og krydr med salt og peber. Brun lammeskankene i en stegegryde på alle sider. Tag skankene op og gnid dem med dansk honning.

Smelt smør i gryden og steg løgene brune.

Knus safran med lidt groft salt og lad det trække i bouillon eller vin og vand ca. 20 min.
Hæld denne blanding i gryden med løg sammen med ras el hanout, kanel og rosiner. Læg skankene tilbage i gryden og lad dem småsimre under låg 1 time på den ene side. Vend dem og giv dem en time på den anden side. Hæld jævnligt stegeskyen over skankene.

Hvis kødet er fra et ældre dyr skal det stege længere tid. Kernetemperaturen målt i midten af kødet skal være 80-85 grader før kødet er mørt. Tilsæt rosinerne den sidste halve time af stegetiden.

Nyd den møre krydrede honningstegte lammeskank med ristede mandler og/eller sesamfrø og hertil couscous, ris eller hvedebrød evt. sammen med en enkel grøn salat.

Opskrift Katrine Klinken, 2022




Print Friendly, PDF & Email