Syltet græskar 
1 hokkaido græskar
2 liter vand
80 g salt
3 dl æbleeddike

Dag 2 
Saltede græskarstykker
1 stang vanilje
1 liter æbleeddike
5 dl vand
800 g dansk lynghonning
10 peberkorn
3 nelliker
2 kanelstænger
Atamon

SYLTEDE GRÆSKAR MED HONNING, VANILJE OG KANEL

Dag 1 
Kog vand, salt og eddike op og lad det afkøle. Skræl græskarret, skrab kernerne og tråde ud og skær græskarkødet i skiver/både på 1-2 cm tykkelse, kom dem i en skål og overhæld dem med saltlagen, hold dem gerne under lagen med en tallerken, så de er helt dækkede. Lad trække på køl natten over.

Dag 2

Sigt saltlagen fra græskarstykkerne, skyl dem under  rindende vand og dryp dem grundigt af. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kog nu eddike, vand, honning, den flækkede tomme vaniljestang, vaniljekorn og krydderier op i en stor gryde i et par minutter, tilsæt græskarstykkerne og kog dem heri i 4-5 minutter. Tag græskarstykkerne op af lagen og kom dem på atamonskyllede sylteglas. Afkøl lagen let og hæld den over græskarstykkerne. Luk glassene hermetisk til og lad dem stå i mindst en uge inden brug. Opbevares på køl.

 

Opskriften er lavet af Thomas Herman




Print Friendly, PDF & Email