400 gram svinekød (nakke eller skank)
3 kviste græsk bjergte eller salvie
30 gram balsamicoeddike
3 tsk. dansk honning
10 gram citron
Smør
1 medium rød peber
1 lille løg
Salt
Peber
Muskat
Timian
Rosmarin
Læg svinekødet sammen med den græske bjergte (eller salvie) i en dyb slip-let gryde (eller gryde) og salt det. Lad den tage sin saft ud, indtil den hvidner godt.
Hak løg og peber. Fjern kødet og svits løg og peber på en ren pande med smør. Læg derefter kødet uden trådene fra teen og drys med krydderier. Vend det efter ca.10 min på hver side. Smag evt. til med lidt citronskal.
Bland dansk honning, balsamico og citron i en skål. Fordel blandingen på kødet og snit det på oversiden. Stil den derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min med lidt vand i gryden (lige nok til ikke at tørre for meget).
Velbekomme!
Opskrift: Georgios Baltzis, Grantoftegaard