400 gram svinekød (nakke eller skank) 

3 kviste græsk bjergte eller salvie

30 gram balsamicoeddike

3 tsk. dansk honning

10 gram citron

Smør

1 medium rød peber

1 lille løg

Salt 

Peber  

Muskat  

Timian  

Rosmarin 

GLASERET SVINEKØD MED HONNING OG TE

Læg svinekødet sammen med den græske bjergte (eller salvie) i en dyb slip-let gryde (eller gryde) og salt det. Lad den tage sin saft ud, indtil den hvidner godt.

Hak løg og peber. Fjern kødet og svits løg og peber på en ren pande med smør. Læg derefter kødet uden trådene fra teen og drys med krydderier. Vend det efter ca.10 min på hver side. Smag evt. til med lidt citronskal.

Bland dansk honning, balsamico og citron i en skål. Fordel blandingen på kødet og snit det på oversiden. Stil den derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min med lidt vand i gryden (lige nok til ikke at tørre for meget).

Velbekomme!

Opskrift: Georgios Baltzis, Grantoftegaard