2-20 Personer
  •  2 dl. Balsamico
  •  200 gr. dansk honning

Ca. ½ time

GASTRIK

  • Hæld balsamicoen op i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt den danske honning og lad den reducere samtidigt med, at der røres rundt i gryden.
  • Lad væsken (balsamico og honning) reducere til ½-delen.

 

  • Gastrik er et gammelt fransk begreb, at man tilbereder denne væske der indeholder både det sure og det søde i smagen. Man bruger det typisk, når der skal tilberedes sauce, for at man opfylder de 4 smage (surt, salt, sødt og bitter).
  • En Gastrik bruges, enten som en opstart på en sauce eller ved tilsmagning, hvis der mangler noget smag.
    Husk – Hvis man tilsætter alkohol til saucen, så er det vigtigt man får fjernet alkoholen i spiritussen, da denne er bitter i smagen. Man fjerner alkoholen ved at lade den komme over 40 grader i gryden, så fordamper alkoholen.
  • En Gastrik kan typisk holde sig i 4 uger i en skoldet flaske med låg.
  • Du kan f.eks. bruge Gastrik i Andesauce.

 

  • BON APPETIT

 

Find flere lækre opskrifter her

 

 




Print Friendly, PDF & Email