9-12 stykker

Dej:
25 g gær
3 dl vand, lunkent
1 tsk. salt
1 dl olivenolie
ca. 550 g hvedemel evt. italiensk pizzamel

Fyld:
300-400 g frisk hvid ost, evt. gedeost
1-2 spsk. friske timianblade eller 1 spsk. rosmarinkviste
3-4 spsk. flydende eller blød dansk sommer eller sensommerhonning
Et drys flagesalt

FOCCACIA MED FRISK OST, TIMIAN OG HONNING

Dej: Smuldr gæren i lunkent vand. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt gradvist hvedemel – dejen skal være meget blød. Ælt dejen glat og smidig evt. i røremaskine.

Læg bagepapir i en bradepande på 30×25 cm. Læg dejen i et jævnt lag, og glat med en våd hånd. Lad dejen hæve 1 time.

Tænd ovnen på 225 grader.

Fyld: Smuldre osten og bland med skyllede timianblade, krydr med peber. Tryk huller i dejen med fingrene og pensl med halvdelen af den danske honning. Er honningen fast, kan den smeltes i et vandbad. Fordel osten og timian over på dejen.
Bag foccaciaen nederst i den opvarmede ovn 20-30 min. Dryp resten af honningen på den lune foccacia og drys med lidt salt.

Skær foccacia’en ud i stykker og nyd solo eller som tilbehør til salater eller charcuterie.

Opskrift Katrine Klinken, 2022