12 stk.

Dej:

  • 200 g smør
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk dansk honning
  • 400 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt

Vaniljecreme:

  • 2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 2 tsk. dansk honning
  • 2 spsk majsstivelse
  • 0,5 stang vanilje

Marcipanremonce:

  • 75 g blødt smør
  • 1 spsk dansk honning
  • 75 g rå marcipan

Pynt:

  • Glasur i forskellige farver
  • Bipollen, tørrede bær, nødder, krymmel eller andet du ønsker

FASTELAVNSBOLLER MED CREME OG REMONCE

Dej

Start med at lave dejen. Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og smuldre gæren i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen indtil den hænger sammen og er lidt blød i konsistensen. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time.

Vaniljecreme

Herefter går du i gang med cremen. Pisk mælk og æg sammen i en tykbundet gryde. Pisk majsstivelse og den halve vaniljestang i gryden. Varm cremen langsomt op under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld cremen i en skål og lad den køle af. Tilsæt dansk honning i cremen.

Marcipanremonce

Lav herefter marcipanremoncen. Her skal du blot røre smør, honning og marcipan sammen til en ensartet remonce.

Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud til en firkantet plade på størrelse med en bageplade. Skær dejen igennem, så der bliver 12 firkanter. Fordel ca. 1 spsk. vaniljecreme og ca. 1 tsk. marcipanremonce på hver firkant. Saml dejen om fyldet, klem og luk godt sammen med fingrene, så fyldet ikke kan løbe ud. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. Pensl bollerne med æg og bag dem. Lad dem køle af på en bagerist.

Kom glasur på fastelavnsbollerne, pynt dem og server.

 

Bagetid: 12 min. Ved 200 grader – traditionel ovn.

 

Velbekomme!




Print Friendly, PDF & Email