4 pers.
  • 50 gr. smør
  • 500 gr. hele champignon
  • 400 gr. skinkekød i tern
  • ½ dl. vand
  • 1½ spsk reven ingefær
  • 1 spsk dansk honning
  • 1 tsk salt
  • ½ ltr. mælkesauce
  • 5 forårsløg i skrå stykker

 

Grov rodfrugtmos:

  • 600 gr. kartofler
  • 200 gr. gulerødder
  • 200 gr. pastinakker
  • 25 gr. smør
  • 1 dl. mælk
  • 1½ tsk salt
  • peber

Ca. 1 ½ time

Champinongryde med ingefær

Honning har altid været en vigtig ingrediens i den danske madlavning. Prøv denne spændende opskrift.

Fremgangsmåde:
Champignongryde:
  • Smelt halvdelen af smørret i en stegegryde.
  • Steg champignon ved kraftig varme i ca. 4 min og tag dem op.
  • Smelt resten af smørret og brun kødet.
  • Tilsæt vand, ingefær, dansk honning og salt.
  • Lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tilsæt mælkesauce, løg og de stegte champignon.
  • Bring retten i koge.
  • Kog den igennem ved svag varme i ca. 2 min.
  • Smag den til med salt og peber.

Grov rodfrugtmos:

  • Kog kartoflerne, gulerødder og pastinakker i ca. 20 min..
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Mos det hele groft med en håndmixer.
  • Rør smør og lun mælk i til mosen når en jævn, men grov konsistens.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.

 

Du kan finde flere lækre opskrifter her

Du kan også følge med på vores facebookside

eller hvad med at følge vores Youtube kanal




Print Friendly, PDF & Email