Bøf

1 stk. mørbrad

Timian

Hvidløg

Olie, smør, salt og peber

Sauce bordelaise

Afpuds af mørbraden

2 stk. løg kvartes

3 stilke rosmarin

6 stilke timian

3 fed hvidløg

1,5 liter demi glace

Bibrød (dvs. pollen som bierne har lagret i celler i vokstavlerne)

Pommes Hasselback

6 stk. bagekartofler

1 pk. smør

Maldon salt

Salat

6 stk. hjertesalat

1 stk. æble

1 stk. peberfrugt

Salt og peber

Mormordressing

1 dl ymer

2 dl fløde

Smages til med dansk honning og citron.

BØF BORDELAISE

Bøf

Afpuds mørbraden.

Sauce bordelaise

Afpuds fra mørbraden brunes hårdt af i en gryde med løg, hvidløg, rosmarin og timian. Mjøden tilsættes, flamberes og koges ned til halv mængde. Demi glace tilsættes og det hele reduceres til halv mængde. Saucen sigtes og smages til og jævnes eventuelt.

Inden servering tilsættes bibrød.

Pommes Hasselback

Bagekartoflerne skrælles og halveres på den lange led. Der snittes riller næsten hele vejen igennem og i rillerne kommes smørskiver i ca. hver tredje. De drysses med maldon salt og sættes i en gastro. Bages i ovn ved 150 grader i ca. 45-60 min.

Salat

Hjertesalaterne halveres på langs, skylles og steges af på en pande, krydres med salt og køles af inden servering. Æble og peberfrugt skæres i små brunoise (små tern) og drysses over salaterne inden servering.

Mormordressing

Ymer og fløde piskes sammen i en skål, smages til med dansk honning og citron. Hældes over hjertesalaterne inden servering.

Opskrift: Kim Hymøller.




Print Friendly, PDF & Email