20 L

Til 10 liter mjød anvendes:

  • 3 kg dansk honning (mørk lynghonning er bedst),
  • 8 l vand
  • 150 g humle.

Ej angivet

BIAVLERNES MJØDOPSKRIFTER

Til ca. 20 l mjød:

Enten

  • 15 l blødt vand
  • 7,5 kg dansk honning
  • 40 g humle
  • 1 stang hel kanel
  • skallen af en citron

Eller

  • Til ca. 20 l mjød
  • 16 l blødt vand
  • 8 kg dansk honning
  • 170 g rosiner
  • 170 g humle
  • 40 g ingefær

Krydderierne kommes i en lærredspose. Det hele koges i 3 timer og skummes id i mellem, der fyldes op med blødt vand under kogningen så væskemængden bliver det samme.

Når mjøden er kold tilsættes malaga vingær, gæringen varer 3-4 måneder. Når gæringen er endt omstikkes mjøden over på en ren ballon og henstår en tid.

Herefter tappes mjøden på flasker.
Mjøden er god efter et års forløb.

Erling Bech, Roskilde

 

Du kan finde flere lækre opskrifter her

Du kan også følge med på vores facebookside

eller hvad med at følge vores Youtube kanal




Print Friendly, PDF & Email