Hovedret til 4 personer

Marineret and 
2 stk. andebryster
1,5 dl tamari eller en god soja
1 spsk. lynghonning
4 cm ingefær, revet
1 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk. smør
2 stilke rosmarin
salt og peber

 

Honningbagte rødbeder 
16 små rødbeder eller ca. 1 kg
½ dl god, frugtig olivenolie
1 spsk. honning
1/2 dl brombæreddike – Alternativt kan bruges balsamico
½ citron, skallen heraf
3 kviste rosmarin
salt og peber

 

Andet 
16 stk. modne brombær
reven peberrod
rød syre
evt. rød endivie eller anden bitter salat, vasket og skåret i mindre stykker

Andebryst “Oriental” med honningbagte rødbeder, brombæreddike, brombær, rød syre og peberrod

Marineret and

Rør tamari, honning, ingefær og hvidløg sammen til en marinade. Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv og læg dem med kødsiden i marinaden i 6 timer. Undgå at marinaden rører skindet. Ved tilberedning, aftørres andebrysterne og krydres med salt på skindsiden. Kom herefter andebrysterne på en kold pande med skindsiden nedad og steg  forsigtigt ved moderat varme ca. 4 minutter på skindsiden, til fedtet er gyldent og sprødt. Vend brysterne, tilsæt 1 spsk. smør samt rosmarin og steg dem i ydeligere ca. 3 minutter. Kødet skal være rosa og stegetiden kan variere efter størrelse. Fjern brysterne fra panden og lad dem hvile 5 minutter, inden de trancheres.

 

Honningbagte rødbeder

Skræl rødbederne, skær enderne af og flæk dem på langs. Skær herefter rødbederne i både eller mindre stykker, så ensartet som muligt og kom dem i et ildfast fad sammen med citronskal og rosmarin. Pisk olivenolie, honning og eddike sammen til en marinade og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over rødbederne og vend alt grundigt sammen. Dæk fadet med stanniol og bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i ca. 40-50 minutter eller til de er netop møre. Størrelsen på rødbeder varierer så meget at det er umuligt at sætte en præcis tid på.

 

Anretning
Skær andebrysterne i skiver og anret dem på fire tallerkner. Fordel rødbederne omkring skiverne, samt lidt af marinaden fra rødbederne. Afslut med brombærrene, en passende mængde peberrod samt rød syre og lidt bitter salat.

 

Opskriften er lavet af Thomas Herman

 



Print Friendly, PDF & Email