5-10 personer
  • Mørdej: En hjemmelavet mørdej, du har nok en opskrift.
  • 8-10 store løg
  • Olivenolie olie, økologisk naturligvis
  • 2 skiver håndskåret bacon, fra gris med trynen i jorden
  • 1 stor tsk. dansk sensommer honning, fra din lokale biavler
  • 4 æg fra høns der har græs under fødderne
  • 1 dl mælk.
  • 2 dl cremefraiche.
  • 200 g. emmentaler.
  • Salt og peber.

Ca. 1 time

TÆRTE MED LØG OG BACON KARAMELLISERET I HONNING

Skær løgene i tynde skiver og sauter dem v. svag varme i olien, sammen med tern af bacon. Til sidst lægger det en grov kompot og fylder ikke meget på panden.
Det kræver god tid, med her skal der ikke springes over hvor gærdet er lavest. Så må man lave en lækker salat i mellemtiden.

Ovnen tændes på 225 grader.
Når løgene er helt bløde og gyldne, tilsættes honningen og vendes rund. Pas på det ikke brænder på.
Pisk derefter æg, mælk, emmentaler sammen. Tilsæt løg blandingen og smag til med salt og peber.

Rul nu den kolde mørdej ud og forbag den i 10 min.
Sænk ovntemperaturen til 200 grader.
Derefter hældes fyldet i tærten og bages i ca. 30 min. til tærten er hævet og gylden.

 

Opskrift: Lottie Holm, Mellem Hav og Hede




Print Friendly, PDF & Email