6 pers.

Tærtebund:

  • 200 gr havregryn
  • 1 æg
  • 50 gr smør
  • Lidt vand
  • Lidt salt

Løg:

  • 2 rødlåg
  • Smør til stegning
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk æblecidereddike

Andet fyld:

  • 250 gr. svampe ( Champignon, Østershatte eller Kantareller)
  • Smør til stegning
  • 1 stilk rosmarin
  • Salt og peber
  • 2 æg
  • 250 gr hytteost

Pynt

Revet ost

Ca. 1 time

Svampetærte med karamelliserede løg

Honning har Fremgangsmåde:
  • Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel.
  • Kom melet i en skål. Rør æg, smør og salt i, kom evt. lidt vand i.
  • Ælt dejen med hænderne til den samler sig og har konsistens som en tærtedej.
  • Dejen kan være en smule svær at rulle.
  • Fordel dejen i smurt tærtefad med hænderne.
  • Prik tærtebunden med en gaffel
  • Forbag den ved 200 grader i forvarmet ovn i 10 min.
  • Pil rødløgene og skær dem i tynde både.
  • Varm smør op på en varm pande og sauter løgene til de falder sammen.
  • Tilsæt honning og æblecidereddike og sautér videre i ca. 8 min til løgene karamelliserer.
  • Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker.
  • Svits dem på en varm pande med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne,
  • Krydre med salt og peber.
  • Pisk æggene sammen hytteost, salt og peber.
  • Fordel løgene, svampe og æggeblandingen i den forbagte bund.
  • Bag tærten igen ved 200 grader i en varm ovn til fyldet har sat sig eller tærten er sprød og gylden.
  • Server salat til.


Print Friendly, PDF & Email