Ej angivet
  • Honning
  • Vand
  • Portvinsgær
  • Sprit
  • Tørret ingefær
  • 60g tørret humle
  • 2-4g tørret rosmarin

Ej angivet

JOHNS MJØD

  • Honning og vand blandes i forholdet 0,5 kg honning til 1 l vand For eksempel 12,5 kg honning 25 l vand koges i 2 timer. Der skummes under hele kogningen, tilsæt kogende vand i stedet for det der fordamper. Afkøl væsken til 25 grader, tilsæt herefter portvinsgær.
  • I begyndelsen kan der ske stormgæring, så pas på, væsken kan løbe over. Efter ca. 3 måneder ved ca. 20 - 22 grader vil gæringen være næsten ophørt.
  • Når mjøden er blevet klar omstikkes den. Vær opmærksom på at man ikke må flytte ballonen, den skal fra start af stå så højt, at man kan omstikke uden at man behøver at flytte den.Nu til det der giver mjøden karakter.
  • Man tager 1l sprit, 20 g hakket tørret ingefær, 60 g tørret god humle, 2-4 g tørret rosmarin, det hel puttes ned i en stor syltekrukke og spritten hældes på. Læg låg på så spritten ikke fordamper.
  • Efter 3-5 døgn vrider du krydderimassen ned i en skål (pas på de dyre dråber) derefter hældes den flydende del ned i mjøden. Ekstrakten smager forfærdeligt men der sker underværker med mjøden. Lad mjøden stå 1 år på et køligt sted.
  • Vær meget opmærksom på at mjøden ikke begynder at gå i gærring igen. Du kan godt drikke af den med det samme, men den bliver bestemt meget bedre af at stå og modne.


Print Friendly, PDF & Email