• 2 liter mjød
  • 2,5 dl. honning
  • 1 stang vanilje (flækket)
  • 5 stk. stjerneanis
  • Lyse rosiner
  • 1,5 dl. mørk rom
  • 2 stængler kanel
  • 7 hele nelliker
  • Skal af en citron
  • Hakkede mandler

Ej angivet

MJØGG – MJØDENS SVAR PÅ GLØGG

Fremgangsmåde: Vanilje, kanelstænger, nelliker og stjerneanis kommes i en gryde og dækkes af mjød, ca. 2-3 dl. Varm op til lige under kogepunktet og stil til hvile et par timer, så krydderismagen rigtig kan trænge ud i mjøden. Det kan med fordel gøres dagen før, så får man en god krydret smag. Tilsæt resten af mjøden, honningen, citronskallen (skal være fra en økologisk eller ubehandlet citron) og den mørke rom. Varm op til lige under kogepunktet. Tilsæt lyse rosiner og hakkede mandler efter smag og behag. Smag evt. til med lidt ekstra honning eller rom. Mørk krydret mjød, ”portvin/sherrymjød”, kan fortyndes med hvidvin, hvis man ikke har en lys mjød. Serveres i hærdede glas med en lang teske. Selve mjøggen gør sig godt i en glasbowle. For syns skyld kan der pyntes med skiver af appelsin. Per Jakobsen, Sorø

Print Friendly, PDF & Email