20 L

Til 10 liter mjød anvendes:

  • 3 kg honning (mørk lynghonning er bedst),
  • 8 l vand
  • 150 g humle.

Ej angivet

BIAVLERNES MJØDOPSKRIFTER

Til ca. 20 l mjød: Enten
  • 15 l blødt vand
  • 7,5 kg honning
  • 40 g humle
  • 1 stang hel kanel
  • skallen af en citron
Eller
  • Til ca. 20 l mjød
  • 16 l blødt vand
  • 8 kg honning
  • 170 g rosiner
  • 170 g humle
  • 40 g ingefær
Krydderierne kommes i en lærredspose. Det hele koges i 3 timer og skummes id i mellem, der fyldes op med blødt vand under kogningen så væskemængden bliver det samme. Når mjøden er kold tilsættes malaga vingær, gæringen varer 3-4 måneder. Når gæringen er endt omstikkes mjøden over på en ren ballon og henstår en tid. Herefter tappes mjøden på flasker. Mjøden er god efter et års forløb. Erling Bech, Roskilde

Print Friendly, PDF & Email