4 PERSONER
  • 6-8 danske spiseæbler (f.eks. Elstar)
  • 1 dl lyse rosiner
  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnødder
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ vanillestang, meget fint hakket
  • 2 spsk. aromatisk honning
  • 4 dl vand
  • Evt. en chilifrugt
  • 8-12 makroner og piskefløde

30-40 MINUTTER

ÆBLEDESSERT

Denne dessertopskrift er aktuel lige NU, idet æblehøsten er veloverstået og med godt resultat. Derfor svømmer vi i æbler og kan bruge dem som vi lyster. Denne opskrift smager fantatisk og der er god teksturforskel mellem æbler og nødder/krydderier.    Æbledesserten er en nyfortolkning af den gammeldags æblekage. Der er godt med bid og smag fra nødder og krydderier. Jeg vil anbefale at bruge en moderat aromatisk honning, for eksempel en sommerhonning, der kan bidrage med krydring uden at overdøve æblerne. En lynghonning vil nok være for kraftig. Sådan gør du
  • Skræl æblerne, hvis de trænger. Hvis ikke, så behold skrællen på – det giver mere smag.
  • Skær æblerne i tynde både og fjern kernehuse.
  • Mandlerne kan evt. smuttes. Hak dem og hasselnødderne meget groft – nærmest en halvering.
  • Æbler, nødder, mandler, krydderier, honning og vand hældes i en gryde. Put evt. en chilifrugt i, hvis du vil have lidt ekstra smag.
  • Det hele simrer under låg i 25 minutter. Tjek undervejs om der skal spædes med vand.
  • Fjern chilien, lad æbleblandingen køle af og trække et par timer.
Top desserten af med en lille klat ribsgelé på toppen af flødeskummet. Opskrift: Karin Gutfelt Jensen Foto: Torben Overgaard

Print Friendly, PDF & Email